Канада ратифікувала оновлену Угоду про вільну торгівлю з Україною

Канада ратифікувала оновлену Угоду про вільну торгівлю з Україною

Укрінформ
Канада завершила процес ратифікації оновленої Угоди про вільну торгівлю з Україною.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, сьогодні генерал-губернатор Канади Мері Саймон підписала законопроєкт про ратифікацію оновленої Угоди про вільну торгівлю з Україною, після чого він набув чинності.

Прикметно, що Сенат Канади схвалив цей законопроєкт у третьому й останньому читанні менш ніж за годину до цього. Раніше цей законопроєкт подолав такий само триетапний шлях у Палаті громад.

Утім для того, аби підприємці обох країни змогли скористатися перевагами Угоди, її ще має ратифікувати Україна.

Нагадаємо: оригінальна Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності першого серпня 2017 року й дозволила взаємно скасувати або знизити імпортні мита на більшість товарних позицій. У вересні минулого року під час візиту до Оттави президент Володимир Зеленський разом із прем’єр-міністром Джастіном Трюдо підписав оновлену Угоду, яка тепер покриває також торгівлю послугами, а не лише товарами, інвестиції, телекомунікації й інші перспективні сфери.

Читайте також: Канада виділить $30 мільйонів на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для України

Додамо, що підсумками 2021 року товарообіг між Канадою та Україною досяг рекордного рівня, наблизившись до 350 мільйонів доларів США. Позаминулого року він трохи знизився через фактори, переважно пов’язані із початком російського вторгнення.

Як повідомляв Укрінформ, на кілька програм відбудови та розвитку в Україні Канада виділить майже 170 мільйонів канадських доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-