Через атаки на НПЗ підприємства Роснєфті скоротили переробку майже на 13% - експерт

Через атаки на НПЗ підприємства Роснєфті скоротили переробку майже на 13% - експерт

Укрінформ
У зв’язку з атаками українських дронів на нафтопереробні заводи держави-агресора середньодобова переробка нафтопродуктів на найбільшій нафтовій корпорації РФ, Роснєфть, порівняно із січнем скоротилася на 12,65%.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив президент Центру глобалістики «Стратегія XXI» Михайло Гончар.

Конкретніше про наслідки українських ударів по російських об’єктах нафтопереробки, за його словами, можна буде говорити трохи згодом. Наразі ж ідеться про проміжні результати.

«Але наслідки є, і вони вже відчуваються в Росії. Цифри лунають різні. При цьому точні цифри назвати ніхто не може. Точніше, це можуть зробити тільки представники російських корпорацій - власників нафтопереробних заводів. Але вони, звісно, говорити цього не будуть. Ті дані, які є, - і внутрішньоросійські, і західні оцінки, - дають можливість стверджувати, що середньодобовий випуск нафтопродуктів на підприємствах найбільшої нафтової корпорації РФ, державній компанії Роснєфть, у перші дні березня порівняно із січнем скоротилися на 12,65%», - наголосив Гончар.

Це, за його оцінками, доволі суттєвий, але, на жаль, не фатальний для агресора удар. Тому українським дронам ще є над чим «працювати». Адже, на відміну від нафтовидобувних свердловин, розташованих, переважно, за Уралом, основні нафтопероробні потужності РФ перебувають у зоні досяжності українських ударних засобів.

«І тут ключову роль гратиме системність і послідовність дій. Чотири з п'яти найбільших нафтопереробних заводів Росії розташовані у зоні потенційного ураження. Й усі вони вже були атаковані. Вони мають залишатися під ударами. Завдяки влучанню декількох дронів вивести з ладу увесь завод неможливо. Суть полягає в тому, щоб пошкодити ключові технологічні установки. І щойно їх відремонтують та введуть в експлуатацію, мають бути нові удари», - радить Гончар.

Читайте також: У Росії вирішили встановити системи ППО біля нафтопереробних заводів

Як повідомлялося, останнім часом унаслідок ударів українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах було виведено з ладу потужності з переробки майже 600 тисяч барелів на добу. Загалом дрони СБУ за останній час успішно атакували 12 нафтопереробних заводів у РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-