Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - Bloomberg

Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - Bloomberg

Укрінформ
Внаслідок ударів українських безпілотників по російських нафто-переробних заводах близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росії було виведено з ладу.

Таку оцінку висловив генеральний директор міжнародної енергетичної групи Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст, повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

"Це, ймовірно, призведе до скорочення експорту на кілька сотень тисяч барелів", - сказав Торнквіст.

Удари безпілотників цими вихідними вразили кілька НПЗ в Росії, що призвело до зростання ф'ючерсів на дизельне пальне четверту сесію поспіль, в той час як ф'ючерси на бензин зросли на шосту.

Читайте також: У Росії на тлі ударів безпілотників по НПЗ різко зросли ціни на бензин - ЗМІ

Gunvor був великим трейдером російської нафти до 2022 року, але відійшов від торгівлі невдовзі після початку повномасштабної війни РФ проти України.

За оцінками JPMorgan Chase & Co., атаки дронів вивели з ладу близько 900 000 барелів на день російських нафтопереробних потужностей, а для їх відновлення може пройти "кілька тижнів, якщо не місяців".

Читайте також: Удари по російських НПЗ впливають на економічний і військовий потенціал країни-агресора - Юсов

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня у Краснодарському краї РФ безпілотники атакували нафтопереробний завод у місті Слов'янськ-на-Кубані, внаслідок чого виникла пожежа.

Раніше дрони Служби безпеки України атакували три НПЗ у Самарській області РФ. Ідеться про Новокуйбишевський, Куйбишевський та Сизранський НПЗ. Сумарно ці заводи переробляють на рік близько 25 млн тонн нафти, а це – майже 10% всієї нафтопереробки РФ.

Загалом дрони СБУ за останній час успішно атакували вже 12 нафтопереробних заводів у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-