Комітет Ради з енергетики погодив кандидатури до комісії з відбору членів НКРЕКП

Комітет Ради з енергетики погодив кандидатури до комісії з відбору членів НКРЕКП

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг погодив кандидатури до складу конкурсної комісії з відбору членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Відповідне рішення було прийняте на засіданні комітету 15 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Профільний комітет погодив три кандидатури: Сергія Єрмілова, Юлії Підкоморної та Олексія Костромова. Тепер ці кандидатури має затвердити Кабінет Міністрів.

Сергій Єрмілов - колишній міністр енергетики (2000-2001, 2002-2004), держслужбовець 1-го рангу. Зараз співпрацює з РНБО у питаннях енергетичної безпеки.

Юлія Підкоморна зараз працює начальником департаменту комунікації АТ "Укргазвидобування", до складу органів управління ліцензіата НКРЕКП не входить. Із травня 2021 по серпень 2023 року була заступником міністра енергетики. Крім того, Підкоморна очолювала ГО "Українська енергетична асоціація" та працювала радником та консультантом президента НАЕК "Енергоатом".

Читайте також: Новим головою НКРЕКП став Валерій Тарасюк

Олексій Костромов має досвід роботи в юридичних фірмах в Україні та за кордоном, у 2011-2026 роках працював у компаніях Групи ДТЕК. Займався приватним консультуванням у сфері енергетики, долучався як експерт до розробки законодавства у сфері паливно-енергетичного комплексу, зокрема, в адаптації нормативних актів до вимог ЄС.

Конкурсна комісія з відбору членів НКРЕКП створюється при Кабінеті Міністрів і складається із 5 осіб. Трьох із них делегує комітет Верховної Ради з питань енергетики. Ще по одному члену комісії подають Міністерство енергетики та Мінвідновлення.

Конкурсна комісія вважається повноважною у разі затвердження в її складі не менше чотирьох осіб.

Читайте також: Об'єктивних причин для підвищення тарифів на електрику для населення зараз немає - експерт

Як повідомлялося, 3 березня Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, очолив Валерій Тарасюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-