Об’єднана гірничо-хімічна компанія почала продавати сировину в країни ЄС

Об’єднана гірничо-хімічна компанія почала продавати сировину в країни ЄС

Укрінформ
АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» уклала контракти на постачання 80 тис. т продукції споживачам Італії, Іспанії та Німеччини.

Про це пресслужба компанії повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Завдяки ефективним підходам та налагодженню комунікації з потенційними покупцями за 4 квартал 2023 року та 1 квартал 2024 року АТ «ОГХК» підписало контрактів на 80 тис. тонн», - зазначив перший заступник голови правління компанії Єгор Перелигін.

За результатами другого кварталу 2024 року рутил та циркон від ОГКХ можуть стати регулярними та ключовими компонентами в сировинних портфелях великих переробників в Італії, Іспанії та Німеччині.

Водночас стратегічними партнерами щодо ільменітового концентрату АТ «ОГХК» залишаються компанії у США та Чехії. Найближчим часом одному із найбільших кінцевих споживачів ільменіту у Північній Америці буде реалізовано близько 60 тис. т продукції Іршанського ГЗК.

За даними Перелигіна, минулого року ОГКХ відвантажив понад 102 тис. т продукції. Планові обсяги постачання на 2024 рік вже сягають 200 тис. т.

Перший заступник голови правління компанії зауважив, що зусиллями менеджменту наразі в компанії повністю відсутні борги по заробітній платі та електроенергії. ОГКХ змогла залучити серію передплат за готову продукцію від стабільних гравців на ринку та відкрити нові шляхи постачання для кінцевих споживачів світового рівня.

Читайте також: Об'єднана гірничо-хімічна компанія спростовує постачання продукції до рф

Як повідомлялося, Фонд державного майна України готує до приватизації АТ “Об'єднана гірничо-хімічна компанія” і ТОВ "Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат" та вважають за доцільне об’єднати два активи в один лот.

Фото: UMCC Titanium

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-