Нафтогаз домовився із Havel & Partners про захист своїх інтересів у справі Italia Ukraina Gas

Нафтогаз домовився із Havel & Partners про захист своїх інтересів у справі Italia Ukraina Gas

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" уклала договір із юридичною компанією Havel & Partners про захист своїх інтересів у словацькому суді у справі Italia Ukraina Gas за 150 тис. євро.

Як передає Укрінформ, відповідний договір був оприлюднений у системі електронних торгів Prozorro.

Контракт укладений на 2 роки - до березня 2026 року. Юридична компанія має надавати Нафтогазу консультації, юридичні висновки, здійснювати підготовку позовних скарг, клопотань, заяв та подавати їх тощо. Загальна кількість годин надаваних послуг за цим договором - не більше 967 годин.

Як повідомлялося, компанія Italia Ukraina Gas у 2008 році звинуватила Нафтогаз у невиконанні контракту на постачання газу від 2003 року. У 2013 році Стокгольмський арбітраж зобов’язав Нафтогаз виконати контракт і поставити позивачу 13,1 млрд кубометрів газу за цінами 2003 року.

Читайте також: Укрнафта виявила незаконну врізку у свердловину на Сумщині

У межах примусового виконання арбітражного рішення словацький судовий виконавець заарештовував природний газ Нафтогазу, який імпортувався через територію Словаччини. Нафтогаз заявив, що численні зловживання словацького судового виконавця призвели до штучного утворення та накопичення заборгованості Нафтогазу в розмірі близько 22 млн євро за, начебто, зберігання раніше заарештованого природного газу.

У грудні 2021 року Конституційний суд Словаччини задовольнив скарги НАК "Нафтогаз України" стосовно порушення прав останньої на справедливий суд, і визнав, що Нафтогаз поніс необґрунтовані витрати в межах виконавчого провадження на території Словацької Республіки у спорі з компанією Italia Ukraina Gas (IUGAS).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-