Польська будівельна компанія відреставрує пункт пропуску «Шегині-Медика»

Польська будівельна компанія відреставрує пункт пропуску «Шегині-Медика»

Фото
Укрінформ
Польська будівельна компанія Unibep Spółka Akcyjna підписала угоду про реставрацію та модернізацію пункту пропуску “Шегині-Медика” на українсько-польському кордоні.

Про це під час пресбрифінгу за підсумками дев’ятого засідання Українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, що відбувся у Львові, сказав міністр економічного розвитку та технологій Республіки Польща Кшиштоф Гетьман, передає кореспондент Укрінформу.

“Я хочу подякувати пані віцепрем'єр-міністру за активну участь і забезпечення підписання договору з польською компанією Unibep та митною службою України щодо реконструкції прикордонного переходу в Шегинях”, - зазначив Гетьман.

Він не назвав ні вартості модернізації, ні строків, коли вона буде проведена, проте наголосив, що в польській делегації, яка приїхала до Львова, є представники найвищих щаблів влади зі всіх відомств, які відповідають за співпрацю з Україною.

“Це є доказом того, що ми надаємо особливої ваги співпраці з Україною: це для нас стратегічне партнерство і дуже важлива робота. Наша міжурядова комісія - це добра платформа для проговорення складних питань забезпечення тісної співпраці. І ми домовилися про те, що ці зустрічі відбуватимуться частіше, і будуть створені нові робочі групи за іншими напрямами співпраці”, - сказав польський міністр.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький у Фейсбуці повідомив, що делегацію України очолювала віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Одне з найчутливіших питань, яке обговорювалося, - ситуація із блокуванням українсько-польського кордону. "Українська сторона закликала польську розробити механізми й інструменти впливу, щоб не допускати будь-яких обмежень руху транспортних засобів перед спільними пунктами пропуску, а також забезпечити вільний доступ до під’їзних шляхів, які ведуть до пунктів пропуску", - зазначив Козицький.

За його словами, сторони домовилися продовжити співробітництво у межах хабу Medevak у Жешуві (програма медичної евакуації за кордон) та співпрацю у галузях трансплантології і реабілітації, активізують співпрацю у реалізації проєкту будівництва нафтопроводу «Броди – Адамова Застава».

Окрім того, обговорювалася можливість участі Польщі у відбудові енергетичної інфраструктури України та пролонгації торгівельних преференцій ЄС.

Польська сторона висловила зацікавленість у співпраці для відновлення аграрного і продовольчого секторів України.

Йшлося також про двостороннє співробітництво у сферах захисту довкілля і природних ресурсів, туризму, космосу, літакобудівної промисловості та ветеранської політики.

Наступне засідання Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва відбудеться з польської сторони кордону.

Читайте також: На кордоні з Польщею добудовують ще один автомобільний пункт пропуску

Як повідомляв Укрінформ, у Львові в понеділок, 11 березня, відбулося девʼяте засідання Українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва під співголовуванням віцепремʼєр-міністра Ірини Верещук і міністра економічного розвитку і технологій Польщі Кшиштофа Гетьмана. Серед обговорюваних питань - розблокування спільного кордону і заборона на імпорт до Європи російських і білоруських агропродуктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-