В енергосистемі України дефіциту немає

В енергосистемі України дефіциту немає

Укрінформ
В енергосистемі України станом на 9 березня дефіцит електроенергії відсутній, плануються імпорт (1910 МВт/год) та експорт електоенергії (5778 МВт/год).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

Дефіцит в енергосистемі не фіксується. В аварійний ремонт виведений блок на одній із ТЕЦ.

На Одеській ТЕЦ через технологічні порушення відключалось обладнання, внаслідок чого короткостроково знеструмлювались побутові споживачі Одеси та місцева інфраструктура. Обладнання включене у роботу, всі споживачі заживлені.

У резерві перебувають 15 блоків і два корпуси ТЕС, які будуть задіяні у разі потреби. Також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії.

Уночі ворог завдав удару БПЛА по підстанції 330 кВ НЕК “Укренерго” у Запорізькій області. Постраждалих немає. Обладнання не пошкоджене. Без відключень.

На високовольтній підстанції 330 кВ у Львівській області через пошкодження відключалось обладнання. Знеструмлень не було. Протягом дня обладнання повернули в роботу.

Під час оперативних перемикань відключалась повітряна лінія 330 кВ у Дніпропетровській області. Вона була заживлено протягом пів години.

У Харківській та Кіровоградській областях через пошкодження у мережах короткостроково відключались високовольтні лінії 330 кВ.

Лінія 330 кВ, що живила Запорізьку атомну електростанцію, залишається знеструмленою.

На суботу, 9 березня, прогнозується імпорт електроенергії – 1910 МВт/год, також передбачається експорт до Польщі, Словаччини, Румунії, Молдови та Угорщини – до 5778 МВт/год.

Читайте також: Потенціал українського експорту електроенергії до Європи вимірюється в мільярдах гривень - Кудрицький

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 8 березня, Україна планувала експортувати до п'яти країн електроенергію загальним обсягом 12 795 МВт/год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-