Фінська митниця за два роки виявила 29 тисяч порушень у перевезенні підсанкційних товарів

Фінська митниця за два роки виявила 29 тисяч порушень у перевезенні підсанкційних товарів

Ексклюзив
Укрінформ
Фінська митниця за два роки війни Росії проти України виявила 29 тисяч порушень у перевезенні підсанкційних товарів, провела 2800 перевірок та 740 попередніх розслідувань.

Про це заявила посол України у Фінляндії Ольга Діброва в інтерв’ю Укрінформу.

Дипломат запевнила, що поява у фінських ЗМІ розслідувань про експорт до Росії з Фінляндії продукції військового призначення приводить до негайної реакції відповідних державних органів.

«Щоб ви розуміли обсяг роботи, яку виконує фінська сторона, наведу декілька цифр. Станом на лютий 2024 року, тобто за два роки війни, фінська митниця виявила 29 тис. порушень у перевезенні підсанкційних товарів, провела 2800 перевірок та 740 попередніх розслідувань», - сказала Діброва.

Водночас вона зауважила, що фінські товари часто потрапляють до Росії через треті країни.

За її словами, українська сторона дуже цінує роз’яснювальну роботу, яку веде уряд Фінляндії, щоб унеможливити обхід санкцій і попередити компанії про можливі небезпеки.

«Позиція бізнесу тут фактично одностайна – вони завершили свою діяльність в РФ і абсолютно не хочуть її фінансувати», - наголосила посол України.

Діброва також відзначила гарну взаємодію щодо дотримання санкцій уряду, правоохоронних органів, приватного сектору, медіа і громадян.

«Це справді ефективний ланцюг дій», - запевнила посол України.

Читайте також: Реакцією фінів на загрози з боку Росії є ще більша готовність їм протидіяти - посол України

Як повідомлялося, згідно з розслідуванням фінських журналістів, які отримали дані з митниці, близько 20 фінських компаній експортують до Росії продукцію, що належить до найважливіших предметів військового призначення. Вони постачають до Росії, зокрема, високі технології та іншу продукцію, необхідну їй на війні в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-