Енергоатом планує скоротити строки планових ремонтів на АЕС

Енергоатом планує скоротити строки планових ремонтів на АЕС

Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" планує у 2024 році скоротити тривалість планово-попереджувальних робіт на атомних енергоблоках до 612 діб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

"Енергоатом проводить роботу зі зменшення тривалості планово-попереджувальних ремонтів. Адже чим менше енергоблок перебуває в ремонті – тим більше електроенергії він зможе виробити для потреб споживачів та підприємств України", - йдеться у повідомленні.

Так, цьогоріч компанія планує сумарну тривалість ремонтів у 612 діб, тоді як у 2023 році ремонти тривали 618 діб, у 2022 році - 634 доби.

При цьому торік на чотирьох енергоблоках виконували капітальні ремонти, які є довшими за тривалістю проведення робіт. Крім того, на першому енергоблоці Південноукраїнської АЕС тривали роботи із подовження терміну його експлуатації.

Читайте також: Добудова двох енергоблоків ХАЕС має компенсувати 45% виробітку Запорізької атомної станції

"Вперше в Україні всі необхідні процедури та експертизи для отримання відповідного висновку здійснювались згідно із західними стандартами. Раніше такий процес потребував виведення блока в ремонт щонайменше на 100 діб", - зауважили в Енергоатомі.

Торік же необхідні роботи були проведені без тривалої зупинки енергоблока.

Як повідомлялося, НАЕК "Енергоатом" у 2024 році планує виробити на атомних електростанціях на 1,2 млн МВт-год. електроенергії більше, ніж торік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-