Переплатили 11 мільйонів за інструменти: посадовців Укрзалізниці викрили на махінаціях

Переплатили 11 мільйонів за інструменти: посадовців Укрзалізниці викрили на махінаціях

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро викрило посадовців Укрзалізниці, які переплатили 11 млн грн під час закупівлі пневмоінструменту.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба НАБУ.

«НАБУ і САП викрили на заволодінні грошовими коштами АТ «Укрзалізниця» організовану групу, до складу якої входили посадові особи УЗ, підприємці», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2018 році лідер групи, підприємець, вирішив встановити контроль над товарно-грошовими потоками АТ «Укрзалізниця». Для цього він звернувся до давніх знайомих з-поміж представників уряду та за їх сприяння домігся призначення членів групи на керівні посади в УЗ.

У 2018-2021 рр. посадові особи АТ «Укрзалізниця» на виконання вказівок лідера групи забезпечили перемогу підконтрольної йому компанії у тендері на закупівлю пневмоінструменту. Продукцію поставили філіям УЗ за завищеною вартістю, а розмір переплати становив 11,4 млн грн.

Читайте також: БЕБ заарештувало керівника товариства за заволодіння коштами Київпастрансу

За підсумком слідства правоохоронці повідомили про підозру 9 особам: двом керівникам організованої групи, шістьом посадовцям АТ «Укрзалізниця», бенефіціару ТОВ.

Нагадаємо, раніше в інтерв’ю Укрінформу директор НАБУ Семен Кривонос повідомив, що у бюро є цілий підрозділ, який з 2015 року займається розслідуванням справ стосовно порушень в Укрзалізниці.

У провадженні бюро станом на липень 2023 року перебувало близько 80 таких справ. Збитки сягають понад 700 млн грн.

НАБУ притягнуло до відповідальності вісьмох керівників департаментів Укрзалізниці, на які покладені обов’язки закупівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-