БЕБ заарештувало керівника товариства за заволодіння коштами Київпастрансу

БЕБ заарештувало керівника товариства за заволодіння коштами Київпастрансу

Укрінформ
Бюро економічної безпеки спільно з Департаментом стратегічних розслідувань НПУ затримали керівника підприємства, якого підозрюють у заволодінні понад 13 млн грн коштів Київпастрансу.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

"Детективи Бюро економічної безпеки України спільно з оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань НПУ на підставі ухвали Шевченківського районного суду м. Києва затримали керівника підприємства, якого підозрюють у заволодінні понад 13 млн грн державних коштів. Фігурант майже два з половиною роки переховувався від слідства", - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування встановлено, що директор товариства разом зі службовими особами Київпастрансу уклали договір про надання послуг з реконструкції трамвайної лінії. До договору підряду на виконання робіт вони внесли недостовірні відомості, таким чином заволоділи коштами комунального підприємства в особливо великому розмірі. Державному бюджету України завдано збитків на суму понад 13 мільйонів гривень.

Читайте також: Посадовицю Деснянської РДА підозрюють у розтраті870 тисяч на ремонті укриття

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. На даний час досудове розслідування триває.

Досудове розслідування здійснюють детективи БЕБ, оперативний супровід - Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції, процесуальне керівництво прокурори Офісу Генерального прокурора.

Як повідомлялося, нещодавно БЕБ на Київщині забезпечило відшкодування до бюджету 4,4 млн грн несплачених податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-