Підприємства Нафтогазу отримують до 90% товарів і послуг від українських компаній - Чернишов

Підприємства Нафтогазу отримують до 90% товарів і послуг від українських компаній - Чернишов

Укрінформ
Серед постачальників товарів і послуг, які виграють тендери різних підприємств Групи Нафтогаз, 70-90% становлять українські компанії.

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов під час форму «Зроблено в Україні», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я отримую велике задоволення, коли український постачальник виграє тендер. Що стосується нашої групи, то в залежності від підприємства це може складати 70-90%. Це непогана пропорція", - сказав Чернишов.

Він зауважив, що для подалього розвитку українського виробництва потрібно розвивати його конкурентоспроможність.

Читайте також: Укренерго відновило надійність живлення ЗАЕС

"Я планую збільшувати обсяги видобутку газу та нафти і зробити цей напрямок нетто-експортером для інших країн. І ми будемо закуповувати ті послуги й товари, які є конкурентоспроможними", - наголосив Чернишов.

За його словами, для посилення конкурентного потенціалу українських виробників необхідні інвестиції у технологічні напрями.

Читайте також: При купівлі українських товарів у бюджет повертається до 40% у вигляді податків - Мінекономіки

Як повідомлялося, за словами очільника НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького, після початку повномасштабної війни українські виробники електротехнічного обладнання змогли збільшити обсяги виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-