При купівлі українських товарів у бюджет повертається до 40% у вигляді податків - Мінекономіки

При купівлі українських товарів у бюджет повертається до 40% у вигляді податків - Мінекономіки

Укрінформ
У бюджет країни повертається до 40% у вигляді податків при купівлі українського товару.

Про це в ході форму: «Зроблено в Україні» сказала перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам дуже потрібно бути економічно самодостатніми. Ми надзвичайно вдячні нашим партнерам за 74 млрд доларів міжнародної допомоги за ці два роки. Але вочевидь ми самі маємо розвивати власний бізнес», - сказала Свириденко.

За її словами, вся макропідтримка партнерів йде виключно на фінансування наших соціальних видатків. Лише наші доходи, у вигляді податків та зборів, це те, за рахунок чого можемо фінансувати армію та виплачувати зарплатню захисникам.

«До 40% повертається у вигляді податків при купівлі українського товару. Нам треба повертати своїх співвітчизників, і тому, купуючи українське, виробляючи українське, ми створюємо робочі місця. І українці, які повертаються, витрачають гроші на вітчизняні товари. Я вважаю, що виробляти українське, споживати українське - це така ж гордість, як і пишатись військовими», - зазначила Свириденко.

За її словами, уряд ставить собі за мету - змінити структуру економіки України, наростити частку переробної промисловості в загальній структурі ВВП. Наразі в Україні частка переробної промисловості вдвічі нижча порівняно із сусідніми державами.

Свириденко зазначила, що в контексті програм стимулювання попиту на українські товари, то відновлюється програма компенсації на сільгосптехніку (кешбек 25%). Більше того, уряд працюватиме над тим, аби розширити цей кешбек на інші види техніки.

Перший віцепрем'єр також нагадала, що вже за місяць має запрацювати страхування від Експортно-кредитного агентства.

Читайте також: Президент доручив уряду розробити кроки на підтримку бізнесу, серед них - кешбек «Купуй українське»

Свириденко зазначила, що на онлайн-платформі «Зроблено в Україні» міститиметься інформація про основні інструменти підтримки держави. На платформі підприємці зможуть також залишити свої відгуки та зауваження.

Як повідомлялось, Кабінет Міністрів України на підтримку бізнесу у 2024 році виділить понад 40 млрд грн. На доступні позики для малого та середнього бізнесу передбачено 18 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-