Уряд передав Єврокомісії та Польщі пропозиції для розблокування кордону - Зеленський

Уряд передав Єврокомісії та Польщі пропозиції для розблокування кордону - Зеленський

Укрінформ
Уряд України підготував пропозиції, як вирішити проблему на кордоні з Польщею, і передав їх Європейській комісії та польським колегам.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський, виступаючи на форумі «Зроблено в Україні», передає Укрінформ.

«Уряд України підготував пропозиції, як вирішити проблему на кордоні з Польщею. І пропозиції були передані Єврокомісії, колегам з Польщі. Нам треба зробити все, щоб ситуація була вирішена, вирішена спокійно, прагматично, і щоб відповідні пропозиції запрацювали», – сказав Президент.

Він висловив вдячність українським аграріям і українському бізнесу за розуміння усіх наявних викликів і за «дуже достойну поведінку на кордоні України».

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський доручив уряду до 24 лютого бути на кордоні з Польщею, щоб розв'язати питання блокування. Він також запросив приїхати на кордон главу польського уряду Дональда Туска та президента Польщі Анджея Дуду – підтримати цей діалог.

Читайте також: Польські перевізники можуть відновити протести на кордоні з 1 березня - ЗМІ

Водночас Туск заявив, що зустріч урядів України і Польщі відбудеться 28 березня у Варшаві, а до цього часу обидві країни працюватимуть на технічному рівні, аби розв'язати економічні проблеми.

З 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту польських аграріїв на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Польські фермери, блокуючи дороги для руху вантажівок, протестують проти, як вони стверджують, надмірного імпорту українських продуктів на польський ринок.

Читайте також: Зеленський про ситуацію із розсипаним зерном: Польський уряд може це вирішити

Тією чи іншою мірою блокада польсько-українського кордону, з невеликими перервами, триває від початку листопада минулого року. У ній брали участь, крім фермерів, також перевізники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-