Зеленський назвав основне завдання аудиту структурних підрозділів Міноборони і ЗСУ

Зеленський назвав основне завдання аудиту структурних підрозділів Міноборони і ЗСУ

Укрінформ
Основне завдання аудиту структурних підрозділів Міноборони і ЗСУ - підготувати резерви і вирішити питання ротації.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками форуму «Україна. Рік 2024», відповідаючи на питання про цілі аудиту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз Сирський (Олександр Сирський, головнокомандувач ЗСУ - ред.) проводить аудит, він хоче бути у кожному місці, в кожній бригаді на кожному напрямку, щоб зробити висновки. Що має дати аудит? Це насамперед питання резервів, ротації. Треба в цьому навести порядок і поставити крапку. Не тільки ж на полі боротись, треба відпочивати, людина має розуміти, що стільки-то днів воює, потім відійшла, відновилась. І для цього потрібно підготувати нормально резерви. Вони не були підготовлені нормально. Це факт. Ми маємо визнавати свої слабкі місця. Вони були і є. І нам потрібно їх виправити. А для того, щоб їх виправити, потрібно зрозуміти, що відбувається», - зазначив Президент.

Читайте також: Зеленський і Умєров подякували Данії за новий пакет військової допомоги

Він підкреслив, що підсумками аудиту в цілому має бути зрозуміла картина у Міноборони і Збройних силах.

«В цілому картина має бути. Картина після двох років війни. Що в кабінетах, хто там знаходиться, чому там, скільки людей було мобілізовано, який відсоток з них був на фронті. Це дуже важливе питання. І багато інших», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський заявив, що підготовка оборонних рубежів - відповідальність головкома та міністра оборони

Він зауважив, що торік у ЗСУ «був кулак для контрнаступу», але чотири бригади не отримали техніки і не воювали.

«Не буду говорити, де, і не буду говорити, скільки всього готувалось. До сьогодні з цього пакета 4 бригади голі. 4 бригади без техніки, про яку було домовлено, підписано, тиснули руки – не доїхали. 4 бригади. Розумієте, яка це кількість людей? Могли б воювати. Ні, вони не воювали ці 4 бригади. Так, вони стояли і чекали техніку. Це я говорю без закидів. Але є питання і треба на них відповісти. Для цього і аудит», - сказав Президент.

Як повідомлялося, зараз проводиться аудит структурних підрозділів Міноборони і ЗСУ. А наприкінці 2023 року розпочалося спільне інспектування кінцевого використання зброї.

Читайте також: План на 2024 рік вже готовий, і він дасть результат цьогоріч - Умєров

Міністерство оборони також проводить постійні інспекції поставок продовольства, за останні місяці вже виявлено порушення на десятки мільйонів гривень. Триває спільна робота з правоохоронцями щодо виявлення корупційних схем у Силах оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-