Дмитро Кулеба назвав три причини кризи на українсько-польському кордоні

Дмитро Кулеба назвав три причини кризи на українсько-польському кордоні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що криза із вивезенням зерна на українсько-польському кордоні викликана трьома факторами.

Про це йшлося на брифінгу голів МЗС Німеччини та України Анналени Бербок і Дмитра Кулеби, передає кореспондент Укрінформу.

«Криза на українсько-польському кордоні викликана трьома факторами», - сказав Кулеба.

Перший, за його словами, – економічні проблеми, з якими зіштовхнулися в самій Європі.

Друге - використання цих проблем російською розвідкою та пропагандою для спрямування гніву на Україну.

«Разом із польською стороною ми бачимо, як Росія агресивно розкручує це. Чомусь мітингувальники говорять про проблему, яку створює українське зерно, але мовчать про російське зерно, яке продовжує надходити до Європи», - сказав Дмитро Кулеба.

Третє – провокації, які загострюють ситуацію. На думку глави української дипломатії, якби не було провокацій з розсипанням зерна, ці проблеми можна було би вирішити спокійно.

За словами Дмитра Кулеби, польський уряд налаштований на професійне вирішення проблеми.

Читайте також: Спроможності вітчизняного оборонного сектору цьогоріч зростуть ушестеро - Камишін

«Україна на провокації вестися не буде, і ніхто не розсварить Польщу та Україну в стратегічному плані», - наголосив Дмитро Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту польських аграріїв на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Польські фермери, блокуючи дороги для руху вантажівок, протестують проти, як вони стверджують, надмірного імпорту українських продуктів на польський ринок.

Блокада польсько-українського кордону, з невеликими перервами, триває від початку листопада минулого року. У ній брали участь, крім фермерів, також перевізники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-