Уряд провів засідання на Львівщині, ключове питання - блокада кордону

Уряд провів засідання на Львівщині, ключове питання - блокада кордону

Відео
Укрінформ
Кабінет Міністрів провів виїзне засідання у Львівській області, серед ключових питань якого була ситуація з блокадою на українсько-польському кордоні.

Про це повідомив Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні (23 лютого – ред.) проводимо виїзне засідання уряду. На доручення Президента України працюємо у Львівській області. Серед ключових питань – ситуація з блокадою на кордоні. Готуємо чіткі кроки та конкретні пропозиції. З польською стороною плануємо провести прагматичний діалог. І готові до розумних компромісів», – зазначив Шмигаль.

Водночас глава уряду підкреслив, що триває розширення української логістики в інших точках, зокрема морські дунайські порти, пункти пропуску з іншими сусідами, залізниця.

Він поінформував, що в січні 2024 року 88% української пшениці експортовано до Європейського Союзу через Чорне море. «Це результат роботи нашого морського логістичного коридору. Дунайські порти продовжують бити рекорди з точки зору перевалки. Інвестуємо далі в розширення їх спроможності. Готуємо групи суден із нашою продукцією по Дунаю. Ідеться про так звані баржеві, контейнерні судна, які можуть приплисти в порти Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Німеччини та до румунського порту «Констанца», – додав він.

Читайте також: Українські аграрії привезли на кордон із Польщею розстріляну сільгосптехніку

У цьому контексті Шмигаль зауважив, що Україна розширює співробітництво з Румунією. Він наголосив, що румунські партнери довели свою передбачуваність. «У січні 2024 року через Румунію транзитом проїхало 1,1 мільйона тонн зернових. У першій половині лютого вже 0,6 мільйона тонн», – уточнив він.

Як повідомляв Укрінформ, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту польських аграріїв на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Польські фермери, блокуючи дороги для руху вантажівок, протестують проти, як вони стверджують, надмірного імпорту українських продуктів на польський ринок.

Читайте також: Українським морським коридором експортували 18 мільйонів тонн вантажів

Тією чи іншою мірою блокада польсько-українського кордону, з невеликими перервами, триває від початку листопада минулого року. У ній брали участь, крім фермерів, також перевізники.

Фото архівне: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-