Шмигаль - про перегляд програми фінансування: Розраховуємо на швидке рішення Виконавчої ради МВФ

Шмигаль - про перегляд програми фінансування: Розраховуємо на швидке рішення Виконавчої ради МВФ

Укрінформ
Україна розраховує, що найближчим часом Виконавча рада Міжнародного валютного фонду затвердить рішення про третій перегляд програми фінансування України.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив у Телеграмі.

За його словами, Україна та МВФ на рівні експертів домовилися про третій перегляд програми Механізму розширеного фінансування (EFF) обсягом 15,6 млрд доларів.

"Розраховуємо, що вже найближчим часом це рішення буде затверджене Виконавчою радою Фонду", - зазначив Шмигаль.

Очільник уряду подякував МВФ за послідовну солідарність і підтримку.

"Очікуємо у 2024 році на допомогу фонду в сумі 5,4 млрд доларів. За рахунок цих коштів зможемо максимально сконцентрувати внутрішні ресурси на обороні, яка є пріоритетом номер один", - підкреслив Шмигаль.

Загалом, наголосив він, потреба в зовнішньому фінансуванні на цей рік становить 37,3 млрд доларів. "Очікуємо, що анонсована іншими партнерами допомога буде виділена і надійде до України. Це забезпечить стійкість в боротьбі з ворогом і створить передумови для майбутньої перемоги", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Фонд розвитку потенціалу України від МВФ схвалив план роботи із фінансуванням на $27,5 мільйона

Як повідомляв Укрінформ, Рада виконавчих директорів МВФ 31 березня 2023 року затвердила чотирирічну програму в межах Механізму розширеного фінансування для України у розмірі 15,6 млрд доларів.

Раніше директор-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що Україні необхідна міжнародна фінансова допомога у розмірі 42 млрд доларів для підтримки досягнутих успіхів.

У ніч на 23 лютого за результатами переговорів між представниками МВФ та уряду України щодо третього перегляду програми EFF сторони досягли угоди на рівні персоналу, яка в разі ухвалення Виконавчою радою відкриє шлях для виділення Києву 880 млн доларів як наступного траншу.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-