Укрпошта налагодила альтернативні шляхи для відправлень українських експортерів

Укрпошта налагодила альтернативні шляхи для відправлень українських експортерів

Ексклюзив
Укрінформ
Укрпошта налагодила використання альтернативних шляхів через сусідні країни: Словаччину, Молдову, Румунію, Угорщину, тож затримки відправлень українських експортерів становлять максимум два дні.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі поштового оператора.

«Ситуація на українсько-польському кордоні не могла не позначитися на діяльності національного поштового оператора. Втім, цей вплив не є суттєвим», - йдеться у відповіді на інформаційний запит.

АТ «Укрпошта» здійснює операції в двох напрямках: експорт з України та імпорт в Україну, що знаходяться у зоні відповідальності саме міжнародних партнерів компанії. Що стосується експорту, то тут ситуація є більш керованою, і українські експортери не відчувають серйозних збільшень термінів доставки.

«Маючи досвід схожих страйків на кордоні, Укрпошта налагодила використання альтернативних шляхів через сусідні країни – Словаччину, Молдову, Румунію, Угорщину. Завдяки цьому товари українських експортерів потрапляють до європейських аеропортів із незначними затримками і далі розлітаються по світу. Відхилення становить один – максимум два дні», - зазначають в Укрпошті.

Що ж до імпортних операцій, які здійснюють партнери компанії і в зоні відповідальності яких є перетин кордону, за цим напрямком доводиться реалізовувати альтернативні рішення.

«До прикладу: перезавантаження товарів з великих вантажівок на маленькі, які в спрощеному режимі перетинають кордон на різних пунктах пропуску, або використання залізниці. Ми так робили і до Нового року. Нагадаємо, що залізницею ми доставили до України 80 тис. відправлень. Ми задіяли Словаччину (Кошице), і в наступних наших транзакціях теж плануємо використовувати цей алгоритм. Також будемо практикувати транспортування залізницею, зокрема у співпраці з Естонією», - зауважує оператор.

У компанії запевняють, що успішний досвід виходу з кризових ситуацій дозволяє їй уникнути істотних затримок із посилками, які рухаються в Україну.

Читайте також: Україна планує новий експортний маршрут Дунаєм через ситуацію на кордоні з Польщею - Кубраков

«Разом із міжнародними партнерами Укрпошта зробила все належне, щоб відправлення українців доставлялися вчасно», - додали в компанії.

Як повідомлялося, західні кордони України постійно блокуються внаслідок страйків європейських фермерів проти поставок української агропродукції. Вранці 20 лютого польські фермери посилили протести поблизу ПП "Медика - Шегині". Протестувальники перекрили залізницю. А крім того, розсипали збіжжя з вантажного вагона на колії.

Станом на ранок 22 лютого в чергах очікують на можливість перетину кордону в бік України 2450 вантажівок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-