Поляки посилили страйк - рух вантажівок на «Медика-Шегині» повністю заблокований

Поляки посилили страйк - рух вантажівок на «Медика-Шегині» повністю заблокований

Укрінформ
Польські страйкарі розпочали більш жорстке обмеження на кордоні з Україною – рух вантажівок у пункті пропуску «Медика-Шегині» повністю заблокований.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема, в рамках акції протесту польських фермерів, в обидвох напрямках повністю заблоковано рух вантажівок через пункт пропуску «Медика-Шегині». Термін завершення такого блокування не повідомлявся.

Біля пункту пропуску «Долгобичув – Угринів» протестувальники озвучили намір перекрити рух для усіх видів транспорту до 17:00 20 лютого.

У ПП «Зосин – Устилуг» із 13:00 по 16:00 за київським часом протестувальники мають намір обмежити рух автобусів, вантажних та легкових транспортних засобів в обох напрямках. Обіцяють пропускати лише вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою.

Читайте також: Польські фермери сьогодні проводять загальний страйк

У ПП «Корчова – Краківець» до 21:00 (за київським часом) 20 лютого протестувальники планують блокувати рух усіх вантажівок на виїзд з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. При цьому автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі в обидва напрямки зможуть рухатися безперешкодно.

У ПП «Гребенне – Рава-Руська» протестувальники з 13-ї години (за київським часом) 20 лютого заблокували рух всіх категорій транспортних засобів в обох напрямках, крім тих, які везуть критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.

У ПП «Дорогуськ – Ягодин» до 19:00 за київським часом організатори протесту мають намір повністю заблокувати рух вантажного транспорту в обох напрямках.

Як повідомлялося, 20 лютого польські аграрії проводять загальний страйк по всій Польщі, блокуючи у приблизно 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу. Польські фермери-протестувальники перекривали залізницю поблизу пункту пропуску "Медика" на кордоні з Україною і висипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

Зі свого боку, українські перевізники розпочали мирну акцію біля трьох міжнародних пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

18 лютого у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускаючи навіть швидкопсувні, небезпечні та гуманітарні вантажі.

16 лютого міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський обговорив з польським колегою ситуацію на українсько-польському кордоні, переговори триватимуть і цього тижня.

12 лютого у Єврокомісії закликали Україну та Польщу до переговорів щодо експорту зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-