У поліції Польщі розповіли, як просувається справа про розсипане українське зерно

У поліції Польщі розповіли, як просувається справа про розсипане українське зерно

Укрінформ
Польська поліція отримала від постраждалої сторони заяву про пошкодження майна, здійснила процесуальні дії. Надалі вирішуватиметься питання, яким чином відбуватиметься провадження у справі про розсипане зерно поблизу пункту пропуску у Медиці.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила речниця поліції Перемишля Йоанна Голіш.

“Вчора поліцейські виконали процесуальні дії. Було прийнято заяву від постраждалої сторони щодо пошкодження майна”, - повідомила речниця поліції.

Вона додала, що йдеться про статтю 288, §1 Кримінального кодексу Польщі щодо відповідальності за пошкодження майна.

За її словами, зараз відбувається вивчення отриманих матеріалів, від чого залежатиме, як далі здійснюватиметься провадження.

Читайте також: Влада Польщі має запобігати насильству під час протестів - «зернова» платформа Єврокомісії

Як раніше повідомили агентству в поліції, інцидент стався близько 11:30 у вівторок. Група з орієнтовно 250-ти фермерів рушила у напрямку залізничної колії. Там було висипано зерно з одного із вагонів. На коліях розмову з протестувальниками вела група поліцейських переговорників, в результаті чого через нетривалий час фермери пішли з колії. На місці не сталося якихось сутичок, поліція не застосовувала засобів безпосереднього примусу. А у зв’язку з тим, що було висипано зерно, у першу чергу свої обов’язки виконувала служба охорони залізниці.

Стаття 288 §1 Кримінального кодексу Польщі передбачає покарання від трьох місяців до п’яти років за пошкодження чужого майна. Якщо завдані збитки не є серйозними, то винуватець може бути покараний штрафом, обмеженням свободи чи ув’язненням на термін до одного року.

Як повідомлялося, вранці 20 лютого польські фермери-протестувальники перекривали залізницю поблизу пункту пропуску "Медика" на кордоні з Україною і висипали зерно з вантажного вагона на колії.

Віцепрем’єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що всі вагони Укрзалізниці на кордоні опломбовують контролюючі органи, що унеможливлює потрапляння українського зерна на ринок Польщі. Інцидент із розсипаним зерном він назвав політичною провокацією.

Посол України в Польщі Василь Зварич в коментарі Укрінформу заявив, що висипане польськими протестувальниками зерно на кордоні з Україною є промовистою демонстрацією неповаги до праці аграріїв і порушенням закону, винні мають відповідати перед законом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-