Енергосистема попри обстріли стабільна, відключення не плануються - Міненерго

Енергосистема попри обстріли стабільна, відключення не плануються - Міненерго

Укрінформ
В енергосистемі України станом на 17 лютого ситуація є стабільною і контрольованою, застосування планових відключень побутових споживачів не передбачається.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються, запевнили у Міненерго.

За добу енергетики заживили споживачів у 30 населених пунктах Донецької області. Водночас через нові артобстріли знеструмлені 11 населених пунктів, всього у Донецькій області без електропостачання залишаються 76 населених пунктів – це понад 42 тисячі точок обліку.

У Запорізькій області через технологічні порушення було припинене електропостачання 250 абонентам, усі споживачі заживлені. Через бойові дії в області залишаються без електроенергії 50 населених пунктів.

Внаслідок артилерійських обстрілів знеструмлені чотири населені пункти у Сумській області, з технічних причин відключені 8,7 тис. споживачів. Усього через бойові дії в області без електропостачання близько трьох тисяч точок обліку.

У Харківській області енергетики підключили повітряну лінію поблизу Вовчанська, яка була пошкоджена внаслідок обстрілу 15 лютого, через що без світла залишилися 1,6 тис. домоволодінь у 10 населених пунктах. Усі споживачі заживлені. Через бойові дії в області знеструмлені 16,2 тис. абонентів у 64 населених пунктах.

Читайте також: Через аварійну ситуацію в Сумах знеструмлені понад 8 тисяч споживачів

Внаслідок обстрілів у Херсоні знеструмлені 90 споживачів, всього без електроенергії там залишаються понад 3,6 тис. абонентів. В області без напруги 45 населених пунктів – 25,8 тис. точок обліку.

У Чернігівській області через бойові дії залишаються знеструмленими 932 абоненти в 16 населених пунктах.

Як повідомляв Укрінформ, в енергосистемі України станом на 17 лютого дефіциту електроенергії немає, наявні резерви генерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-