Місія МВФ починає обговорення з Україною третього перегляду програми фінансування

Місія МВФ починає обговорення з Україною третього перегляду програми фінансування

Укрінформ
Місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Гевіном Греєм та представники влади України розпочинають переговори у контексті третього перегляду програми Механізму розширеного фінансування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство фінансів України.

"17 лютого місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм та представники влади України розпочинають переговори у контексті третього перегляду програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF)", - ідеться в повідомленні.

Від України у зустрічах беруть участь представники Мінфіну, Національного банку, а також інших органів влади, відповідальних за політики у галузі економіки, енергетики, боротьбу і запобігання корупції, верховенства права.

"Метою місії є обговорення стану виконання Україною умов Меморандуму про економічну та фінансову політику", - підкреслили у Мінфіні.

Читайте також: Уряд працює з партнерами, щоб залучити $37 мільярдів для покриття державного дефіциту - Шмигаль

Зустрічі відбуваються у Варшаві (Республіка Польща), а також у форматі онлайн.

Як повідомляв Укрінформ, Рада виконавчих директорів МВФ 31 березня 2023 року затвердила чотирирічну програму в межах Механізму розширеного фінансування для України у розмірі 15,6 млрд доларів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль подякував МВФ за успішний другий перегляд програми EFF.

Раніше директор-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що Україні необхідна міжнародна фінансова допомога у розмірі 42 мільярди доларів для підтримки досягнутих успіхів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-