Фермери розпочали блокаду доріг у Польщі та пунктів пропуску на кордоні з Україною

Фермери розпочали блокаду доріг у Польщі та пунктів пропуску на кордоні з Україною

Фото
Укрінформ
Польські аграрії розпочали з 11-ї години (за київським часом) у п’ятницю блокаду загальнонаціональних доріг по всій країні, а також пунктів пропуску на польсько-українському кордоні.

За попередніми даними організаторів страйку з незалежної профспілки фермерів «Солідарність», блокада основних автошляхів країни триватиме декілька годин, а доріг біля пунктів пропуску - упродовж місяця, до 10 березня, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, дороги блокуються у приблизно 200 місцях по всій Польщі. Протест на дорогах полягає в тому, що упродовж кількох годин по ключових автомобільних вузлах їздить велика кількість тракторів з мінімальною швидкістю, блокуючи тим самим рух у цих місцях.

Читайте також: Польські фермери заблокували рух усіх видів транспорту в бік ПП «Шегині»

Як повідомлялось, на початку лютого аграрна “Солідарність” заявила, що позиція Брюсселя є неприйнятною для аграрної спільноти Польщі. В організації підкреслили, що рішення щодо проведення загального страйку прийнято у зв’язку з пасивною позицією польської влади у контактах з Єврокомісією, зокрема у контексті імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з України. Також польські аграрії протестують проти спільної аграрної політики ЄС, проти реалізації Європейської зеленої угоди і стратегії ЄС “Від лану до столу”.

Міністерство інфраструктури Польщі в середині січня підписало угоду з організаторами блокади пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, за результатами якої протестувальники призупиняють до 1 березня свій протест.

6 листопада 2023 р. польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Серед основних вимог було повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

З 6 січня у Польщі відновили рух вантажівок дорогою до прикордонного пункту пропуску «Медика – Шегині».

Фото: РАР, RMF FM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-