Для майбутнього України важливо повернути біженців і реінтегрувати ветеранів - Пріцкер

Для майбутнього України важливо повернути біженців і реінтегрувати ветеранів - Пріцкер

Укрінформ
Для подальшого економічного розвитку України вкрай важливо створити умови щодо повернення додому біженців, а також забезпечити реінтеграцію ветеранів у соціальне життя та бізнес.

Про це заявила у п’ятницю спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер на Мюнхенській конференції з питань безпеки, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Повернення біженців, а також реінтеграція ветеранів є абсолютно необхідними для майбутнього України», - наголосила представниця США.

Вона підкреслила, що для української економіки важливо мати живу робочу силу, тож країни, які прийняли мільйони біженців, мають «стати частиною процесу» повернення людей додому. Однак найважливіший компонент для цього має забезпечити українська влада, зокрема щодо гарантування безпеки, житла, охорони здоров’я, навчання та робочих місць.

Читайте також: Пріцкер - про експорт Чорним морем: Інвестиції допомогли б Україні заробляти ще до $5 мільярдів на рік

У цьому контексті Пріцкер позитивно відзначила зусилля українського уряду щодо запровадження цифрових технологій та документообігу.

Крім того, за словами, існує необхідність створити умови в Україні для залучення ветеранів війни до робочих процесів. У цьому зв’язку важливо забезпечити належним чином систему медичного обслуговування, в тому числі, психологічної підтримки, протезування та інших послуг, щоби люди могли мати доступ до роботи, незалежно від їхнього фізичного стану.

Читайте також: Україна в економіці, реформах та стійкості досягає неможливого - Пріцкер

Як повідомляв Укрінформ, у Німеччині проходить Мюнхенська конференція з питань безпеки (MSC), яка зібрала державних, релігійних лідерів, представників експертних і наукових спільнот з усього світу.

Фото: Олексій Мацука

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-