Рада з питань підтримки підприємництва напрацювала конкретний план роботи - Гороховський

Рада з питань підтримки підприємництва напрацювала конкретний план роботи - Гороховський

Укрінформ
Під час зустрічі Президента України з представниками Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану окреслений конкретний план дій щодо вирішення низки першочергових питань, які турбують вітчизняний бізнес.

Про це повідомив у Фейсбуці співзасновник monobank, один із членів ради Олег Гороховський, передає Укрінформ.

«З урахуванням того, що власне сама рада вже багато раз зустрічалася та опрацьовувала низку питань, які потрібно вирішити для підприємців в першу чергу, а до зустрічі з Президентом ми зустрічалися із низкою стейкхолдерів для напрацювання рішень, то вчора ми вийшли на конкретний план роботи по кожному із запропонованих пунктів», - зазначив Гороховський.

За його словами, в першу чергу йдеться про зменшення тиску правоохоронців на легальний бізнес, оновлення принципів роботи Бюро економічної безпеки, необхідність підтримки підприємств ВПК, зміни щодо земельного законодавства, удосконалення Кримінально-процесуального кодексу, введення обовʼязкових стандартів роботи прокурорів.

Учасники зустрічі обговорили також питання запровадження цифрових рішень для осучаснення взаємодії держави та бізнесу, а саме - створення платформи для збору зворотного зв’язку від бізнесу та аналітичного модуля до Єдиного реєстру досудових розслідувань, який дозволить в режимі реального часу бачити повну картину щодо кримінальних проваджень у країні.

Читайте також: Уряд працює над кількома ініціативами щодо проблеми обшуків у підприємців - Шмигаль

«Треба багато чого зробити, щоб все це запровадити. Система дуже потребує перезавантаження по багатьох напрямках, й такі зміни навіть у мирний час робити не швидко і важко, а під час війни набагато складніше. Але те, що є бажання слухати і чути, поза сумнівом, надає стриманого оптимізму. Треба починати рухатись», - зауважив підприємець.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський вчора, 16 лютого, зустрівся із представниками Ради з питань підтримки підприємництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-