В уряді заявили, що Україна робить усе для запобігання блокади кордону з Польщею

В уряді заявили, що Україна робить усе для запобігання блокади кордону з Польщею

Укрінформ
Представники Мінвідновлення, Міністерства інфраструктури Польщі, а також митних та прикордонних служб обох країн обговорили питання запобігання нової блокади кордону польськими перевізниками.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Наша позиція залишається незмінною: ми маємо спільно вирішувати проблеми і відкриті до діалогу та компромісів, що не будуть шкодити інтересам перевізників. Блокада кордону завдає збитків економікам України, Польщі та країн ЄС. Тому спільно з партнерами вживаємо всіх необхідних заходів тут і зараз, щоб не допустити повторних протестів з боку польських перевізників», - зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Він наголосив, що продовжуються пілотні проєкти на пунктах пропуску «Ягодин – Дорогуськ» та «Нижанковичі – Мальховіце». До 1 березня проїзд завантажених та порожніх транспортних засобів на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» розділений при реєстрації в системі єЧерга, а на пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» порожні вантажівки проїжджають взагалі без реєстрації.

Заступник міністра наголосив, що стабільна та ритмічна робота кордону прямо впливає на функціонування системи єЧерга. Остання дозволяє перевізнику керувати своїм часом для перетину кордону.

Під час зустрічі польським колегам продемонстрували роботу системи єЧерга на «Ягодині», включно із відеофіксацією заїзду на пункт пропуску та автоматичною верифікацією транспортного засобу на предмет реєстрації в системі.

Читайте також: Польські фермери заблокували рух вантажівок біля пункту пропуску «Корчова - Краківець»

«Головне для її роботи – безперебійна та прогнозована кількість вантажівок, що перетинають кордон. Лише в такому разі кожен водій зможе точно знати, коли перетне кордон. В умовах блокади, організованої польськими фермерами, жоден перевізник не може планувати свою діяльність, а українська економіка продовжує нести збитки», – зауважив Деркач.

Він також підкреслив, що Мінвідновлення зі свого боку всіляко підтримує Мінагрополітики у спробах розв’язати ситуацію із протестами польських фермерів.

Як повідомлялося, польські фермери 20 лютого планують повністю заблокувати усі пункти пропуску на польсько-українському кордоні. 9 лютого “Солідарність” оголосила 30-денний загальний страйк фермерів, який, як зазначають у профспілці, має “безпрецедентну підтримку всієї аграрної спільноти та суспільства”.

Фото: Державна митна служба України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-