Захист енергооб'єктів, транзит газу і ЗАЕС: Галущенко зустрівся із єврокомісаром Сімсон

Захист енергооб'єктів, транзит газу і ЗАЕС: Галущенко зустрівся із єврокомісаром Сімсон

Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко та європейський комісар з питань енергетики Кадрі Сімсон обговорили потреби української енергетики у відновленні та захисті об'єктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

«Очільник Міненерго поінформував єврокомісара про посилення ворогом обстрілів енергетичних об’єктів за останні тижні. У цьому контексті сторони обговорили потреби енергосектору для відновлювальних робіт та посилення фізичного захисту енергооб’єктів, зокрема встановлення габіонів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що із заявленого останнього траншу Єврокомісії у Фонд підтримки енергетики вже надійшло 46,4 млн євро. Значна частина цього внеску буде витрачена на закупівлю газових турбін для Оператора газотранспортної системи України.

Загальна сума грантів Єврокомісії з початку роботи фонду становить 63 млн євро - це друге місце за величиною внесків серед донорів.

Читайте також: МАГАТЕ наполягатиме на технічній оцінці палива на ЗАЕС

Галущенко та Сімсон також обговорили забезпечення ядерної та радіаційної безпеки з огляду на ситуацію на ЗАЕС, співпрацю у транзиті газу та інтеграцію українських енергетичних ринків до європейських.

Як повідомлялося, у січні міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив із послом Великої Британії в Україні Мартіном Гаррісом подальшу співпрацю країн в енергетиці, зокрема, в атомній.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-