Потреби сектору безпеки і оборони у січні були профінансовані на 100% - РНБО

Потреби сектору безпеки і оборони у січні були профінансовані на 100% - РНБО

Укрінформ
У Раді національної безпеки і оборони України заявили, що фінансування сектору безпеки і оборони України у січні 2024 року здійснено у повному обсязі.

Як повідомляв Укрінформ, про це РНБО повідомляє у Фейсбуці.

"На потреби сектору безпеки і оборони України у січні поточного року було скеровано 134 881,5 млн грн, що становить 100% від плану. Отже, фінансування сектору безпеки і оборони за цим джерелом фінансування здійснювалося відповідно до помісячного розпису асигнувань у повному обсязі", - зазначив керівник служби з питань фінансового забезпечення виконання заходів у сфері національної безпеки і оборони Апарату РНБО України Микола Дишлюк.

За його словами, аналіз результатів відповідного фінансування сектору безпеки і оборони України було проведено за дорученням секретаря РНБО Олексія Данілова.

Загалом коштом загального фонду державного бюджету на 2024 рік для потреб сектору безпеки і оборони передбачено 1 546 708,7 млн грн.

Загальний ресурс на 2024 рік для потреб сектору безпеки і оборони України передбачено в сумі 1 692 613,0 млн гривень, що становить 22,1% валового внутрішнього продукту, що відповідає підпункту 1 пункту 1 рішення РНБО України від 09.10.2023 "Про пропозиції до проєкту Закону України "Про Державний бюджет України на 2024 рік" по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України", уведеного в дію Указом Президента України від 09.10.2023 № 682.

У РНБО зазначили, що уряд вживає заходів щодо виконання підпункту 2 пункту 1 вказаного рішення Ради. Так, протягом січня поточного року для органів сектору безпеки і оборони України на нагальні потреби додатково передбачено 3 910,8 млн грн.

Читайте також: В Україні має з’явитися посада кібердипломата - Данілов

У РНБО нагадали, що відповідно до указу Президента України від 9 жовтня 2023 року № 682 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 9 жовтня 2023 року "Про пропозиції до проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2024 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України", контроль за виконанням цього рішення покладено на секретаря РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов поінформував, що 90% замовлень на виробництво дронів отримують українські компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-