Глава Нацбанку розповів про зустріч із представниками МВФ

Глава Нацбанку розповів про зустріч із представниками МВФ

Укрінформ
Національний банк провів зустріч з представниками Міжнародного валютного фонду, регулятор окреслив усі ключові питання до обговорення, зокрема виклики для економіки та фінансового сектору.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Національного банку Андрій Пишний.

"Повернувся до Києва й одразу з колегами продовжуємо роботу з Міжнародним валютним фондом. Розпочали експертні дискусії, які продовжаться у Варшаві наприкінці тижня вже в контексті третього перегляду програми розширеного фінансування (EFF)", - написав Пишний.

Він зазначив, що представники Нацбанку провели першу зустріч з Умою Рамакрішнан, заступником директора Європейського департаменту МВФ та її колегами – керівником Місії МВФ в Україні Гевіном Греєм, його заступницею Саною Надім, заступником виконавчого директора МВФ Владиславом Рашкованом та постійним представником МВФ в Україні Ваграмом Степаняном.

"Окреслили усі ключові питання до обговорення, зокрема виклики для економіки, фінансового сектору. Як і у випадку попередніх двох переглядів, ми підготувалися дуже ретельно. Підсумки 2023 року чітко продемонстрували нашу спроможність у виконанні свого мандата та забезпеченні руху за програмою з МВФ. Завдання поточного року точно не будуть легшими, однак ми дуже прагматично підходимо до процесу оцінки ризиків", - зазначив Пишний.

Він підкреслив, що досвід попередніх місій чітко демонструє, що завдяки глибокій експертній взаємодії та синергії між командами України та МВФ вдається напрацювати дієві інструменти та рішення.

Читайте також: Шмигаль обговорив із командою МВФ фінансування України у 2024 році

Як повідомляв Укрінформ, команда МВФ 12 лютого розпочинає зустрічі у Києві з представниками влади України та іншими партнерами.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-