Кулеба - про псування зерна на кордоні з Польщею: Це неприпустимо, винні мають відповісти

Кулеба - про псування зерна на кордоні з Польщею: Це неприпустимо, винні мають відповісти

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав притягнути до відповідальності винних у псуванні українського зерна на польському кордоні.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Псування українського зерна на польському кордоні є неприпустимим. Будь-який хлібороб повинен знати, скільки праці забирає вирощування зерна, особливо у воєнний час. Заради дружніх українсько-польських відносин винуватці цієї провокації мають бути притягнуті до відповідальності», - зазначив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, польські аграрії 9 лютого розпочали блокування кількох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. За словами організаторів страйку з незалежної профспілки фермерів «Солідарність», блокування доріг біля пунктів пропуску триватиме впродовж місяця, до 10 березня.

Читайте також: Нічого спільного з мирним протестом: на знищення зерна у Польщі відреагувало Мінагрополітики

Поліція польського міста Хелм з’ясовує деталі інциденту, який стався з фурами з українським зерном поблизу прикордонного пункту пропуску в Дорогуську. За даними поліції, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу.

Попередній уряд Матеуша Моравецького з 15 вересня минулого року в односторонньому порядку запровадив ембарго на ввезення українського збіжжя (пшениця, кукурудза, ріпак, соняшник) на внутрішній ринок Польщі після того, як Єврокомісія відмовилася продовжити цю заборону на рівні ЄС. Новий уряд Дональда Туска вирішив поки не скасовувати це ембарго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-