Інцидент із розсипаним зерном: поліція Польщі збирає докази, поки нікого не затримали

Інцидент із розсипаним зерном: поліція Польщі збирає докази, поки нікого не затримали

Ексклюзив
Укрінформ
Польська поліція поки нікого не затримувала у справі інциденту з розсипаним зерном з опломбованих вантажівок, які рухалися транзитом через РП до Литви. Правоохоронці збирають докази, опитують свідків і планують незабаром передати матеріали справи до місцевої прокуратури.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила речниця поліції міста Холм Ева Чиж.

“Учора поліцейські провели відповідний огляд місця події, отримали відповідну інформацію від водіїв, було опитано свідків. Ми прагнемо встановити детальні обставини інциденту, а також виявити винуватця, який безправно відкрив ці вантажівки. На даний момент у цій справі ще нікого не затримано”, - зазначила Чиж.

Вона поінформувала, що на сьогодні матеріали цієї справи перебувають у поліції, правоохоронці ще збирають докази, а завтра їх отримає місцева прокуратура.

“У прокуратурі визначатимуть, в якому напрямку далі вестиметься провадження”, - підкреслила речниця поліції.

Як повідомляв Укрінформ, за словами посла України в Польщі Василя Зварича, Україна вимагає притягнути винних до відповідальності через інцидент із розсипаним зерном з українських вантажівок . Він зазначив, що такі методи польських протестувальників на кордоні не повинні толеруватися в європейській цивілізованій країні, не кажучи вже про моральну сторону цієї провокації.

Читайте також: Польські фермери висипають зерно з українських фур, які стоять на кордоні - соцмережі

Поліція польського міста Холм з’ясовує деталі інциденту, який стався в неділю з вантажівками з українським зерном біля прикордонного пункту пропуску в Дорогуську. За даними поліції, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки та висипали з них частину зерна на дорогу.

Польські аграрії 9 лютого розпочали блокування декількох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. За словами організаторів страйку з незалежної профспілки фермерів «Солідарність», блокування доріг біля пунктів пропуску триватиме впродовж місяця, до 10 березня. Вони підкреслюють, що рішення щодо проведення страйку прийнято у зв’язку з пасивною позицією польської влади у контактах з Єврокомісією, зокрема у контексті імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з України. Також польські аграрії протестують проти спільної аграрної політики ЄС, проти реалізації Європейської зеленої угоди і стратегії ЄС “Від лану до столу”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-