США допоможуть Україні модернізувати програми підтримки бізнесу - Мінекономіки

США допоможуть Україні модернізувати програми підтримки бізнесу - Мінекономіки

Укрінформ
Агентство США з міжнародного розвитку USAID долучиться до обговорення Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва на період до 2027 року.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінекономіки, про це під час зустрічі домовились перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки України Юлія Свириденко із послом Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк та директором Місії USAID в Україні Джеймсом Хоупом.

«Зараз ми прагнемо якомога скорішого відновлення економіки, яке неможливе без залучення приватних інвестицій. А для цього ми маємо розширити можливості для страхування інвесторів від військових ризиків. На жаль українське ЕКА має обмежені можливості щодо збільшення фінансування відповідних програм. Тому, пропонуємо розглянути можливості щодо розширення страхування інвесторів з боку DFC або інших фінансових організацій», - сказала Свириденко.

Сторони домовились, що USAID долучиться до обговорення Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва на період до 2027 року, яку зараз розробляє Міністерство економіки України. ЇЇ мета – сприяти розв’язанню нагальних проблем малого та середнього бізнесу, які стосуються доступу до фінансування, перебоїв з логістикою, зниження купівельної спроможності та нестачі кваліфікованих кадрів. Також під час діалогу з американськими партнерами мова йшла про посилення аналітичної складової Міністерства економіки України.

«Цього року ми хочемо модернізувати програми підтримки малого та середнього бізнесу заради підвищення їхньої ефективності. Маємо сфокусуватись на створенні нових робочих місць та збільшенні вкладу нових підприємств в створення додаткового ВВП. Тому більше уваги будемо приділяти саме розвитку малого та середнього бізнесу, особливо переробних підприємств. Запрошуємо американських колег не тільки розширити фінансову підтримку відповідних програм, а й поділитись власним досвідом щодо того, як зробити підтримку малого та середнього бізнесу ще більш ефективною», - сказала Свириденко.

Під час розмови сторони також обговорили реформу трудового законодавства, яка має підвищити економічну активність жінок та рівень їхньої конкурентоспроможності на ринку праці. В планах уряду впровадження програм популяризації активної зайнятості жінок, завдяки чому має бути створено 30 тис. нових робочих місць цього року. Нещодавно в Україні прийнято Стратегію зменшення гендерного розриву в оплаті праці і Уряд вже почав її реалізовувати.

Читайте також: Україна та Франція готують кілька проєктів у сфері відбудови економіки

Як повідомлялось, Україна та ЄС активізують роботу із розширення доступу до фінансування бізнесу.

Фото: me.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-