У Росії падають обсяги переробки нафти через атаки українських безпілотників - Bloomberg

У Росії падають обсяги переробки нафти через атаки українських безпілотників - Bloomberg

Укрінформ
В останній тиждень січня темпи нафтопереробки на території РФ впали до найнижчого рівня за два місяці через вразливість російських НПЗ до атак українських БПЛА.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

"Останні тижневі показники переробки нафти у РФ впали до найнижчого рівня майже впродовж двох місяців після зупинки двох великих нафтопереробних заводів, які були атаковані українськими безпілотниками", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за тиждень з 25 до 31 січня РФ переробляла 5,41 млн барелів нафти на день, що за розрахунками Bloomberg на 135 000 барелів нижче за середній показник протягом більшої частини грудня. Середні показники переробки за січень склали 5,48 млн барелів на добу, що також нижче грудневих позначок.

Читайте також: РФ скорочує експорт зрідженого нафтового газу через санкції - Reuters

Два найбільших нафтопереробних підприємства РФ, орієнтованих на експорт, — конденсатопереробний завод ПАТ "Новатек" на Балтійському узбережжі та Туапсинський НПЗ ПАТ "Роснефть", що біля Чорного моря — повністю припинили первинну переробку нафти в останній тиждень січня після атак безпілотників 21 та 25 січня відповідно. Загалом, на ці два підприємства припадало майже 5% середньодобової переробки нафти в РФ у грудні.

Втім, росіяни частково компенсували це падіння зростанням активності на інших нафтопереробних заводах.

Читайте також: Юсов - про «бавовну» в РФ: Марно сподіватися, що війна має бути виключно на території України

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти суботи, 3 лютого, сталася пожежа на Волгоградському НПЗ. Два безпілотники СБУ уразили установку первинної переробки нафти, без якої завод втратить значну частину виробничої потужності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-