Київ і Варшава обговорили участь польських перевізників в українському транспортному ринку

Київ і Варшава обговорили участь польських перевізників в українському транспортному ринку

Укрінформ
Заступник міністра транспорту України і заступник міністра інфраструктури РП Сергій Деркач і Павел Ганцаж обговорили в межах II засідання польсько-української робочої групи участь польських перевізників в українському транспортному ринку.

Як повідомляє Міністерство інфраструктури Польщі, під час відеоконференції обговорено нинішній стан виконання домовленостей після переговорів віцепрем’єра Олександра Кубракова з міністром транспорту РП Даріушем Клімчаком, а також попередніх переговорів у Києві Деркача і Ганцажа.

Як підкреслюється, це була чергова розмова сторін після підписання домовленості, в результаті якої польські перевізники призупинили блокування кордону до 1 березня.

Зазначається, що метою зустрічі була "розробка реальних рішень, спрямованих на збільшення частки польських перевізників на українському ринку вантажних перевезень, а також обговорення можливих змін до угоди про лібералізацію вантажних перевезень автомобільним транспортом між ЄС та Україною".

Обговорюючи нинішню ситуацію, заступник міністра Ганцаж зазначив, що повернення польських та європейських вантажівок з України через прикордонні пункти “все ще триває надто довго, і висловив очікування, що ситуація з транскордонними потоками покращиться, в основному щодо полегшення у поверненні порожніх вантажівок з України до ЄС”.

Як зазначається, міністри домовилися спільно відвідати окремі пункти пропуску, як з української, так і з польської сторони, щоб вивчити ситуацію на місцях.

“Під час зустрічі також були представлені польські пропозиції щодо змін до угоди між ЄС та Україною про автомобільні перевезення вантажів, метою яких є запровадження справедливих та рівних правил для всіх сторін”, - наголошується у повідомленні.

Читайте також: Польські фермери оголосили про нову блокаду кордону з Україною

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада 2023 року польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

16 січня Міністерство інфраструктури Польщі підписало угоду з організаторами блокади пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, за результатами якої протестувальники призупинили до 1 березня свій протест. За цей час уряд Польщі зобов’язується вирішити проблеми перевізників.

Фото: www.gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-