Зі спецрахунку Нацбанку на потреби оборони вже перерахували понад ₴33 мільярди

Зі спецрахунку Нацбанку на потреби оборони вже перерахували понад ₴33 мільярди

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни зі спеціального рахунку, відкритого Національним банком України, на потреби оборони перераховано понад 33 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Загалом з початку війни зі спецрахунку на потреби оборони Національний банк перерахував понад 33 млрд грн, у січні 2024 року – майже 516 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Станом на 1 лютого 2024 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки сил оборони 24 лютого 2022 року, становить майже 1,8 млрд грн. За минулий місяць на спецрахунок надійшло понад 259 млн грн. Усього з початку війни на спецрахунок надійшло майже 35 млрд грн в еквіваленті. Кошти перераховували як громадяни та підприємства України, так і міжнародна спільнота (зокрема зі США, Великобританії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та ще багатьох країн світу).

З-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, єни, швейцарські франки, злоті, австралійські долари) надійшло майже 15,7 млрд грн в еквіваленті.

Читайте також: За рік має бути до $37 мільярдів: НБУ очікує, що ритмічність міжнародної допомоги відновиться

У січні 2024 року на потреби військових частин було перераховано майже 10 млн грн, а загалом з грудня 2023 року - понад 215 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США на підтримку Збройних сил України та для гуманітарної допомоги.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-