Фінансова допомога Україні від Японії перевищила $4,5 мільярда

Фінансова допомога Україні від Японії перевищила $4,5 мільярда

Укрінформ
Надана Японією фінансова допомога Україні на сьогодні перевищила 4,5 мільярда доларів.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає Укрінформ.

Глава уряду подякував Японії за майже 400 млн доларів, які надійшли наприкінці минулого місяця до державного бюджету України, і підкреслив, що це важлива підтримка, яка допоможе уряду профінансувати соціальні програми.

«Сьогодні фінансова допомога від Японії вже перевищила 4,5 млрд доларів. Японія тепер посідає 4-те місце серед наших партнерів за розміром наданої бюджетної підтримки», - наголосив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Глави МЗС Канади та Японії обговорили глобальні наслідки російської війни проти України

За його словами, українська сторона бачить справжній інтерес японського уряду та бізнесу до спільних проєктів у різних сферах, а також до України як до інвестиційного майданчика.

«Тому цього місяця наша урядова делегація відвідає Токіо, де відбудеться Японсько-українська конференція з відновлення і економічного зростання. Хочемо вийти на новий рівень співпраці, особливо в питанні інвестицій та спільних проектів», - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Рівень підтримки України в Японії за останні два роки не падав нижче 75% - посол

Як повідомляв Укрінформ, японські компанії виявляють величезний інтерес до Конференції з відновлення України, яка відбудеться в Токіо 19-20 лютого, у багатьох з них створені спеціальні офіси для розробки планів щодо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-