Україна планує за місяць запустити спільний з Молдовою контроль в пункті пропуску «Рені»

Україна планує за місяць запустити спільний з Молдовою контроль в пункті пропуску «Рені»

Укрінформ
На автомобільному пункті пропуску «Рені» вже за місяць має запрацювати спільний з Молдовою митний та прикордонний контроль, що дозволить втричі збільшити пропускну спроможність для вантажного транспорту на переході.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач за підсумками зустрічі щодо розвитку експортної спроможності України у Брюсселі, передає Укрінформ.

«Через місяць плануємо запустити спільний контроль на пункті пропуску “Рені” з молдавськими колегами. Це дасть можливість втричі збільшити пропускну здатність для вантажівок», - йдеться в повідомленні.

За інформацією Деркача, ремонтні роботи в українському пункті «Рені» виконуються у межах створення “зеленого коридору” між молдавським "Джурджулешти” та румунським “Галацом”. Облаштування пункту перетину кордону вже добігає кінця і спільний з Молдовою митний та прикордонний контроль запрацює вже у наступному місяці.

Як підкреслив заступник міністра, це дозволить вантажівкам одразу прямувати від Рені до Галацу. Без додаткової зупинки зменшиться час на митні та прикордонні процедури. Також має бути запущений скоординований контроль між Молдовою та Румунією.

Під час зустрічі в Брюсселі її учасники обговорили розвиток портів Дунаю. Зі свого боку, румунські колеги працюють над підвищенням спроможності порту Констанца, мають для цього ресурси.

Читайте також: Сольський обговорив з молдовським колегою збільшення об’ємів вантажів

«Головне, що розбудова портів Дунаю та цього шляху для експорту залишається стратегічним питанням поруч із забезпеченням роботи морського коридору з портів Великої Одеси. Стабільне функціонування коридору морем вже дозволяє зменшити навантаження на автомобільні пункти пропуску, відповідно зменшити черги та час очікування на перетин кордону», - додав Деркач.

Як повідомлялося, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України разом із румунськими колегами працює над реалізацією проєктів у секторі автомобільних перевезень, які дозволять розвантажити пункти пропуску в транспортному коридорі з Євросоюзом.

Фото: Фейсбук Serhiy Derkach

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-