Зеленський підписав укази про створення Ради з підтримки бізнесу і платформи «Зроблено в Україні»

Зеленський підписав укази про створення Ради з підтримки бізнесу і платформи «Зроблено в Україні»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав укази про утворення Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану та Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні".

Про це у поінформувала пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

"Президент України Володимир Зеленський підписав Указ "Про невідкладні заходи із забезпечення економічної безпеки на період дії правового режиму воєнного стану" №30/2024. Згідно з указом при Президентові України утворюється консультативно-дорадчий орган – Рада з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану", - зазначається у повідомленні.

У Офісі Президента заявили, що ця Рада сприятиме консолідації зусиль держави та бізнесу в умовах воєнного стану, збереженню та розвитку підприємницького потенціалу.

За інформацією пресслужби, основними завданнями Ради є системний аналіз забезпечення в умовах воєнного стану права на підприємницьку діяльність, формування держполітики щодо гарантування права на підприємництво, напрацювання та внесення на розгляд Президента України пропозицій щодо шляхів розв’язання проблемних питань.

Читайте також: Зеленський підписав закон про криміналізацію контрабанди

Зазначається, що Рада з питань підтримки підприємництва має сприяти налагодженню ефективної взаємодії держави із суб’єктами господарювання, профільними громадськими об’єднаннями, поширенню найкращого міжнародного досвіду.

Цим указом також було затверджено персональний склад Ради з питань підтримки підприємництва.

Окрім того, Зеленський підписав указ №31/2024, яким започаткував Всеукраїнську економічну платформу "Зроблено в Україні".

За інформацією ОП, це було зроблено для забезпечення ефективного діалогу і об’єднання зусиль влади та бізнесу для подолання викликів і наслідків, спричинених збройною агресією РФ проти України, стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, покращення інвестиційного клімату, створення економічних умов для відновлення, модернізації та зростання економіки України.

Цю платформу було створено під патронатом Президента України для постійної комунікації та координації взаємодії держорганів, представників релокованих підприємств, великого, середнього, малого українського бізнесу, громадських об’єднань підприємців, іноземних інвесторів, політичних діячів, вчених, експертів.

Читайте також: Держава має робити все, щоб сприяти «білому» бізнесу - Зеленський

"Офіс Президента України, Кабінет міністрів, обласні держадміністрації спільно з об’єднаннями підприємців й експертами мають представити концепцію та структуру функціонування платформи "Зроблено в Україні" та забезпечити початок її роботи протягом місяця", - розповіли у пресслужбі.

Як повідомлялося, 26 січня Зеленський анонсував створення Всеукраїнської економічної платформи.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-