Норвегія вже надала понад $450 мільйонів грантів українському енергосектору

Норвегія вже надала понад $450 мільйонів грантів українському енергосектору

Укрінформ
Норвегія з початку повномасштабного вторгнення виділила понад 450 млн доларів грантової підтримки енергетичному сектору України та направила 28 вантажів гуманітарної допомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України за підсумками зустрічі міністра Германа Галущенка із делегацією норвезьких парламентарів.

"З моменту вторгнення Норвегія надала понад 450 мільйонів доларів США у вигляді грантів на енергетику. Крім того, Україна отримала 28 вантажів гуманітарної допомоги від норвезьких партнерів загальною вагою понад 250 тонн, до якої увійшли генератори, спецтехніка, трансформатори та високовольтне обладнання", - йдеться у повідомленні.

Галущенко поінформував делегатів про поточний стан української енергосистеми та результати ремонтної кампанії на енергооб’єктах. Сторони обговорили допомогу Норвегії у відновленні українського енергосектору, напрямки поглиблення співпраці у розвитку відновлюваних джерел енергії та питання забезпечення енергетичної безпеки Європи.

Зазначається, що Міненерго працює з норвезькими партнерами над підготовкою спільних проєктів для залучення інвестицій у технології генерації енергії, а також розвиток сталих і гнучких систем передачі та розподілу електроенергії.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено питанням загальноєвропейської і глобальної енергетичної безпеки. Обговорювалася необхідність консолідації міжнародних зусиль для усунення ризиків, пов’язаних з окупацією росіянами Запорізької АЕС та залежністю окремих європейських країн від російських енергоносіїв.

Читайте також: Галущенко обговорив із послом Британії співпрацю у ядерній енергетиці

Як повідомлялося, Міністерство енергетики України та Програма розвитку ООН (ПРООН) презентували нову програму співпраці Build back greener, спрямовану на "зелену" трансформацію енергосектору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-