Галущенко обговорив із послом Британії співпрацю у ядерній енергетиці

Галущенко обговорив із послом Британії співпрацю у ядерній енергетиці

Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив із Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Мартіном Гаррісом подальшу співпрацю країн в енергетиці, зокрема, в атомній.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Мартіном Гаррісом. Це перший візит новопризначеного Посла до Міністерства енергетики. Основні теми розмови - поглиблення співпраці у ядерній галузі та «зеленій» енергетиці, допомога Великої Британії для захисту енергетичних об’єктів", - йдеться у повідомленні.

Особлива увага під час зустрічі була приділена ситуації на окупованій росіянами Запорізькій АЕС. Галущенко наголосив на необхідності консолідації міжнародних зусиль, аби не допустити жодного ядерного інциденту на ЗАЕС, який може поставити під сумнів майбутній ренесанс атомної енергетики у світі.

Крім того, сторони обговорили поглиблення співробітництва для децентралізації генерації електроенергії та розвитку відновлюваних джерел енергії. Британська сторона підтвердила зацікавленість у продовженні інвестицій бізнесу у розвиток «зеленої» енергетики в Україні.

Зазначається, що Велика Британія уже внесла до Фонду підтримки енергетики України 27,6 млн євро, а також передала 81 вантаж з енергетичним обладнанням загальною вагою 1250 тонн. Зокрема, до України надійшли 4,4 тисячі надійних габіонів для захисту енергооб’єктів, а також резервні електростанції, комплектовання до генераторів, газове обладнання.

Читайте також: Галущенко - на Раді міністрів енергетики країн ЄС: Маємо не дозволити Росії обходити санкції

Як повідомлялося, Японія передасть Україні 7 високовольтних автотрансформаторів та 5 газових турбін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-