Зеленський анонсував створення Ради з підтримки підприємництва

Зеленський анонсував створення Ради з підтримки підприємництва

Укрінформ
В Україні буде сформовано Раду з підтримки підприємництва, до складу якої ввійдуть представники бізнесу.

Як передає Укрінформ, про це Президент сказав у вечірньому відеозверненні.

«Сьогодні є рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо економічної безпеки та економічної стабільності саме зараз, у час воєнного стану. Чітко визначені кроки, які допоможуть і українським підприємцям, і державним інституціям подолати увесь той комплекс проблем, про який багато говорилося цими тижнями. Як і домовились урядовці з представниками бізнесу, буде сформовано Раду з підтримки підприємництва, і до її складу увійдуть представники саме бізнесу. Це відомі імена, відомі очільники українських компаній. Бізнес, який працює заради мільйонів людей. Технологічний бізнес, фінанси, послуги та інші галузі. Різні галузі, щоб були різні погляди. Але одне завдання – зміцнення нашої економіки, нашого суспільства», - повідомив Зеленський.

Також, за словами глави держави, передбачена «абсолютна чіткість щодо правоохоронних органів».

«Уряд представить зміни до закону про Бюро економічної безпеки та деяких інших законів, щоб максимально обмежити потенціал будь-якого можливого тиску на «білий», легальний бізнес. Визначено на рівні РНБО й термін три місяці фактичного мораторію на проведення процесуальних дій, які можуть заблокувати роботу підприємства. Також має бути проведений аудит системи моніторингу ризиків податкових накладних, треба зняти всю проблематику із податковими накладними. І багато іншого – все детально в указі», - сказав Президент.

Він запевнив, що держава свою частину морального договору з бізнесом виконає.

Читайте також: Президент: Є рішення РНБО щодо економічної безпеки і стабільності за воєнного стану

При цьому Зеленський наголосив: «Важливо, щоб і кожен із підприємців в Україні виконав свою частину домовленостей - бізнес сплачує податки, працює легально, «в білу», поважає працівників і працівниць і точно не працює з Росією».

«Всі ми працюємо лише на українську перемогу!», - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, напередодні Володимир Зеленський повідомив, що урядовці провели із представниками українського бізнесу зустріч, у ході якої відбулася непроста дискусія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-