Нафта дешевшає після різкого стрибка напередодні

Нафта дешевшає після різкого стрибка напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту слабко знижуються у вівторок, 23 січня, після різкого стрибка напередодні, внаслідок якого котирування оновили місячні максимуми.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ціна березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $79,91 за барель, що на 15 центів (0,19%) нижче за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ціна на ці контракти підскочила на $1,5 (1,9%), до $80,06 за барель.

Читайте також: Росія торік стала найбільшим постачальником нафти до Китаю - Reuters

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися на $0,13 (0,17%) і становили $74,63 за барель. У понеділок WTI здорожчала на $1,51, до $74,76 за барель.

Обидві марки нафти завершили торги на найвищих позначках із 26 грудня минулого року.

«Трейдери починають усвідомлювати, що рецесію в економіці ми навряд чи побачимо, – сказав старший ринковий аналітик Price Futures Group Філ Флінн в інтерв'ю MarketWatch. – Це підвищує прогнози попиту в період, коли ситуація із пропозицією досить складна».

«Попит перевищить очікування, якщо економіка продовжуватиме зростати, і пізніше цього року дефіцит пропозиції може посилитися», – додав він.

Читайте також: Енергетика і нафта: Шмигаль обговорив із Туском розбудову інтерконекторів Україна-Польща

Аналітик City Index і FOREX.com Фавад Разакзада також зазначив покращення ставлення учасників ринку до ризикових активів, про що свідчить зростання американських фондових індексів. Позитивний настрій на ринку акцій «допомагає підвищити апетит до інших ризикових активів, включаючи нафту», сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-