Ціни на нафту знижуються після відновлення видобутку у Лівії

Ціни на нафту знижуються після відновлення видобутку у Лівії

Укрінформ
Нафта еталонних марок дешевшає після відновлення видобутку на найбільшому родовищі Лівії.

Як передає Укрінформ, про це повідоляє enkorr.

Котирування березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці у понеділок становили $78,23 за барель, що на $0,33 (на 0,42%) нижче за рівень на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти здешевшали на $0,54 (на 0,7%), до $78,56 за барель.

Ціни ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися на $0,25 (на 0,34%), до $73,16 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів опустилася на $0,67 (на 0,9%) і досягла $73,41 за барель. Термін обороту лютневих контрактів спливає із закриттям ринку у понеділок. Ф'ючерси, які активно торгуються, на березень дешевшають на $0,31 (0,42%), до $72,94 за барель.

Читайте також: Росія торік стала найбільшим постачальником нафти до Китаю - Reuters

За підсумками минулого тижня Brent здорожчала на 0,3%, WTI - на 1%.

Лівійська Національна нафтова корпорація в неділю повідомила про скасування режиму форс-мажору і повноцінне відновлення видобутку на родовищі Аш-Шарара, продуктивність якого досягає 300 тис. барелів на добу (б/д).

Як повідомлялося, режим форс-мажору діяв з 7 січня через акції протесту, які призвели до припинення постачань з родовища на експортний термінал Завія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-