В енергосистемі дефіциту немає, знеструмлення є через негоду й обстріли - Міненерго

В енергосистемі дефіциту немає, знеструмлення є через негоду й обстріли - Міненерго

Укрінформ
В енергосистемі України станом на 20 січня дефіциту електроенергії не спостерігається, у резерві є три теплові блоки, які можуть бути задіяні в разі потреби.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство енергетики повідомило у Фейсбуці

За даними відомства, виробленої в Україні генерації достатньо для покриття потреб споживачів. Енергосистема нині збалансована. Графіки відключень не застосовуються. 

Після довготривалого ремонту фахівці повернули до роботи блок теплової електростанції, який додасть до енергосистеми ще 160 МВт потужності. Водночас в аварійний ремонт на сьогодні виведена одна одиниця генерувального обладнання на ТЕС. 

Попри відсутність дефіциту та наявність резерву потужності, у Міненерго наголошують на важливості зменшення навантажень на енергосистему, особливо у пікові години споживання: у вихідні – із 10:00 до 12:00 та з 18:00 до 20:00 години. Громадян закликають перенести споживання енергоємних приладів на інший час. 

Зазначається, що на одній із підстанцій у Запорізькій області короткостроково вимикалося обладнання. Ця лінія живить промисловий об’єкт, збоїв у технологічному процесі у зв'язку з вимкненням не було. На цей час усі споживачі заживлені. 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 5454 МВ/год, експорт не передбачений.

Читайте також: Україна та Словаччина працюють над трьома масштабними проєктами в енергетиці та логістиці

Водночас, за даними Міненерго, через бойові дії, негоду і технічні причини проблем із електропостачанням в Україні зазнали вісім областей, за добу енергетикам вдалося повернути світло понад 24,6 тисячам споживачів.

У Закарпатській області через погіршення погодних умов знеструмлені шість населених пунктів – 2,2 тисячі абонентів. 

У Кіровоградській області внаслідок негоди без електропостачання перебувають 30 споживачів. 

У Дніпропетровській області за добу енергетики заживили понад 12 тисяч абонентів, знеструмлених через технічні причини. Без світла залишаються ще 1,8 тисячі споживачів. 

У Кривому Розі стався вибух у квартирі багатоповерхового будинку. За попередньою версією, призвело до цього накопичення газоповітряної суміші. Є відключені споживачі. Мешканець квартири доправлений до лікарні з опіками. 

У Донецькій області енергетики заживили після ворожих обстрілів дев'ять населених пунктів. У зв'язку з технічними причинами на цей час у регіоні знеструмлені чотири населені пункти. 

Через технічні причини відключені 546 споживачів у Запорізькій області, а також понад 500 споживачів – у Сумській області. 

Унаслідок бойових дій у Сумській області без напруги залишаються 58 населених пунктів.

Читайте також: Україна збільшить імпорт електроенергії, якщо в мережі виникне дефіцит - Свириденко

У Харківській області енергетики заживили понад 70 споживачів, знеструмлених через бойові дії. Без напруги в регіоні залишаються близько 16 тисяч точок обліку. 

У Херсоні енергетикам вдалося заживити 252 абонентів, знеструмлених унаслідок бойових дій. Ворожі обстріли тривають – на ранок відключені понад сто споживачів. Усього в Херсоні без напруги залишаються майже 3,6 тисяч точок обліку.

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання високого рівня Координаційної групи G7+ міністр енергетики Герман Галущенко наголосив, що запаси енергоресурсів в Україні достатні для проходження зимового періоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-