Глава уряду КНР у Давосі запевнив у стабільності економіки Китаю

Глава уряду КНР у Давосі запевнив у стабільності економіки Китаю

Укрінформ
Прем’єр-міністр Китаю Лі Цян заявив, що економіка країни стабільно розвивається і минулого року зросла на близько 5,2%, перевищивши початкові очікування уряду.

Про це він сказав під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає кореспондент Укрінформу.

«Китайська економіка стабільно розвивається і продовжить надавати потужний імпульс світовій економіці, залишаючись важливим двигуном глобального розвитку», - сказав Лі.

Він повідомив, що за підсумками минулого року ВВП Китаю зріс на близько на 5,2%, що вище встановленого на 2023 рік планового показника 5%.

Читайте також: Китай заявляє, що підтримує всі зусилля, які допоможуть відновити мир в Україні

За словами прем’єра, у стимулюванні економічного зростання його уряд вдавався до масштабних фінансових вливань і не прагнув короткострокового ефекту, накопичуючи довгострокові ризики, а зосередився на зміцненні внутрішніх драйверів економічного росту, зокрема, підтримував внутрішнє споживання.

«Зараз у Китаї понад 400 мільйонів людей із середнім рівнем доходів і в наступному десятилітті їх кількість може зрости майже вдвічі. Тому ми орієнтуємось на купівельний попит і переходимо від кількості до якості, щоб створити потужну рушійну силу для оновлення споживання», - сказав Лі.

Він повідомив, що уряд КНР також працює над розвитком промислового виробництва, впровадженням передових технологій і переходом до «зеленої енергетики».

«Китай є єдиною країною з галузями промисловості за всіма категоріями класифікації галузей ООН. Минулого року додана вартість обробної промисловості Китаю склала близько 30% світового обсягу і вже 14-й рік поспіль за цим показником посідає перше місце у світі», - зауважив Лі.

Читайте також: Китайські банки посилюють обмеження щодо РФ після указу Байдена про санкції - Bloomberg

За його словами, у виробництві активно впроваджуються нові технології, включаючи хмарні обчислення, великі дані, штучний інтелект і блокчейни, а кількість високотехнологічних підприємств у країні вже перевищила 400 тисяч.

Він також запевнив, що уряд Китаю продовжуватиме політику відкритості, формування сприятливого бізнес середовища та умов для залучення іноземних інвестицій.

«Китайська економіка може впоратися зі злетами та падіннями і загальна тенденція її довгострокового зростання не зміниться», - наголосив прем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, державні банки Китаю посилюють обмеження щодо фінансування російських клієнтів після того, як президент США Джо Байден підписав указ про вторинні санкції проти закордонних фінансових компаній, які допомагають Москві у війні в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-