Держкомпанії торік найбільше витратили на будівництво доріг та інфраструктури - Prozorro

Держкомпанії торік найбільше витратили на будівництво доріг та інфраструктури - Prozorro

Самохвалов запитує
Укрінформ
Основним напрямком витрат державних підприємств на закупівлю товарів та послуг через систему Prozorro було будівництво доріг та інфраструктури – на це було витрачено близько 130 млрд грн.

Про це повідомив директор ДП «Прозорро» Микола Ткаченко в ефірі програми Укрінформу «Самохвалов запитує».

«Найбільше грошей, які витрачали державні підприємства у 2023 році, йшло на будівництво доріг та інфраструктуру. Другим напрямком витрат за обсягом стала закупівля продуктів харчування. По першій статті було витрачено близько 130 млрд грн, на продукти харчування - 40 млрд», - сказав Ткаченко.

За його словами, загалом торік обсяги закупівель через систему Prozorro збільшилися втричі порівняно з 2022 роком. На думку керівника держпідприємства, це свідчить передусім про те, що українська економіка відновлюється.

Читайте також: Укрзалізниця залучить приватні компанії до ремонту локомотивів - шукатимуть через Prozorro

Ткаченко вважає, що такій динаміці сприяє запит суспільства на повернення державних закупівель у систему, що дає змогу бачити, куди витрачаються кошти платників податків.

Крім того, багато запитів з боку бізнесу теж сприяло збільшенню обсягів закупівель у системі.

«А ще Мінекономіки внесло дуже багато ініціатив та змін до законів, які дозволили спростити окремі процедури і тим самим надати можливість в непрості часи ефективно проводити закупівлі», - зауважив Ткаченко.

Читайте також: Все речове забезпечення Сил оборони відбуватиметься через Prozorro - Жумаділов

Як повідомлялося, у 2023 році обсяги закупівель, які були проведені через систему Prozorro, порівняно з минулим роком зросли втричі – до 480 млрд грн. Станом на грудень понад 80% коштів на закупівлях витрачаються через систему Prozorro.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-