Все речове забезпечення Сил оборони відбуватиметься через Prozorro - Жумаділов

Все речове забезпечення Сил оборони відбуватиметься через Prozorro - Жумаділов

Укрінформ
Все речове забезпечення Сил оборони відбуватиметься лише через закупівлі у системі Prozorro, а кілька укладених договорів без відкритих торгів у Prozorro були винятком із правил.

Як передає Укрінформ, про це заявив генеральний директор ДП “Державний оператор тилу” Арсен Жумаділов під час пресконференції “Легка промисловість - за прозорі закупівлі: українському захиснику - українську форму”.

“Прямі договори ми (Державний оператор тилу – ред.) застосували у виключних випадках, по тому, що нам було вказано як потреби січня, на лютий воно не може бути перенесено, цю потребу ми отримали в останній декаді грудня. Ми зайшли в прямі договори як виняток. Все те, що планово (закуповується для Сил оборони — ред.), і надалі буде торгуватися у ProZorro”, - заявив він.

Читайте також: Україна напрацювала інфраструктуру страхування воєнних ризиків - Свириденко

Як повідомляв Укрінформ, ДП «Державний оператор тилу» – державна агенція, що забезпечує потреби Збройних сил України у харчуванні, одязі, паливно-мастильних матеріалах. 30 жовтня міністр оборони Рустем Умєров підписав контракт та наказ про призначення Арсена Жумаділова гендиректором ДП «Державний оператор тилу».

18 грудня 2023 року Арсен Жумаділов повідомив, що "Державний оператор тилу" проведе закупівлі для армії у 2024 році на загальну суму близько 95 млрд грн, комісія закупівельного агентства при цьому становитиме 0,4%.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-