Україна імпортувала електроенергію із сусідніх країн, дефіциту немає - Міненерго

Україна імпортувала електроенергію із сусідніх країн, дефіциту немає - Міненерго

Укрінформ
Споживання електроенергії залишається на високому рівні, але дефіциту в енергосистемі країни не спостерігається, понад 160 населених пунктів перебувають без світла внаслідок негоди.

Про це Міністерство енергетики України повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За даними відомства, виробленої українськими електростанціями генерації вистачає, щоб покрити потреби побутових і промислових споживачів. Застосовані були також резерви гідрогенерації. 

Крім того, протягом дня здійснювався імпорт електроенергії із сусідніх країн. 

Енергетикам вдалося заживити понад 90 населених пунктів, знеструмлених через погіршення погодних умов, а саме через шквальний поривчатий вітер, зниження температури й обледеніння, які призвели до падіння опор та обриву ліній електропередачі. 

Повністю відновлене електропостачання в Чернігівській області. 

Залишаються без світла через негоду 165 населених пунктів у п'яти областях: Дніпропетровській – 56, Кіровоградській – 40, Миколаївській – 32, Сумській – 28, Запорізькій – 9.

Читайте також: Загроза ударів по українській енергетиці нікуди не зникла - Галущенко

Наголошується, що робота над відновленням електропостачання триває.

Для усунення ушкоджень електромереж на цей час виведені 154 аварійно-відновлювальні бригади, 532 робітників і 221 одиниця техніки.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в Міненерго наголосили, що збільшення споживання електроенергії ускладнює роботу енергосистеми, та закликали громадян заощаджувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-